Voor een onvergetelijke gezins- of familievakantie op het water!

De ziel van de Esther Jensen stamt uit de vroegere immense eikenbossen van Denemarken

Kiellegging

Visserman Jensen uit Esbjerg aan de Noordzeekust van Denemarken liet in 1939 de kielleggen voor zijn nieuwe visserschip dat hij bij de tewaterlating later dat jaar zou vernoemen naar zijn vrouw Esther. Ondanks dat het schip sindsdien in meerdere handen is overgegaan, heeft het schip altijd deze naam behouden evenals haar ziel. De kracht van de imposante eiken die nodig zijn geweest voor de bouw vind je nog altijd terug in de sfeer die het schip ademt: stoer, sterk met prachtige lijnen. Volledig gebouwd van eiken, op dubbele spanten en een 5 cm dikke huid: sterk en duurzaam genoeg om zelfs hartje winter op de Noordelijke IJszee te vissen. En dat alles primair onder zeil, het zullen barre tijden geweest zijn! Maar het schip heeft al die jaren haar zeewaardigheid bewezen door tot in de jaren '80 met haar ruim vol vis steeds behouden naar Esbjerg terug te keren. De Esther Jensen meet bijna 20 m over de stevens bij een breedte van 5 m en een diepgang van 2,3 m. Oorspronkelijk met een veel kleiner zeiltuig voert ze nu 280 m2 zeil aan 2 masten. En als er geen wind staat kan de 180 Pk sterke dieselmotor bijgezet worden om de bestemming te bereiken.

Van visserij naar charter

Eind jaren '80 was het zo goed als gedaan met de visserij in Denemarken, vele kotters werden gesloopt of simpelweg op zee afgezonken. Dit zou ook met de Esther Jensen gebeuren, ware het niet dat een Nederlander zijn oog op haar liet vallen en op sleeptouw nam naar Nederland. Toen, in de begintijd van de zeilende chartervaart werden de prachtige lijnen en de mooie zeeg van dit schip al herkend. De bekende scheeps- en jachtarchitect Olivier van Meer tekende op deze basis een prachtig klassiek zeilschip met een indrukwekkend tuig. Stabiel, met een rustige zeegang maar toch snel, een uitermate comfortabel en geriefelijk schip om vakantie op te vieren.

Klassieke zeilkotter

De Esther Jensen is ingericht om 8 gasten een comfortabel verblijf aan boord te bieden. De Grote Kajuit is ruim en licht, gedecoreerd in de stijl van de zeiljachten uit het begin van de vorige eeuw. Op kille avonden kan de CV wat zachter en wordt vaak de houtkachel aangestoken die een heerlijke warmte verspreid. In de Kajuit bevinden zich ook de ruime dinette en de kombuis die is voorzien van o.a. een grote koelkast en een cardanisch fornuis met oven. Gasten slapen in 2-persoons hutten met stapelbedden, 2 van de 4 hutten zijn tevens voorzien van een wastafel. Verder beschikken de gasten over een WC/douche-cel. De bemanningsverblijven zijn gescheiden van de gastenverblijven en hebben hun eigen toegang en sanitair. De boordbibliotheek voorziet in diverse interessante boeken, er zijn verschillende bordspellen beschikbaar. Verder zijn er 2 Supplanken, een vlieger, hangmat, tennis-/badmintonrackets en hand-/volleybal-ballen aan boord. Genoeg speelgoed om je urenlang met elkaar te vermaken!

Bij de Esther Jensen staat veiligheid aan boord op het eerste plan en dat begint bij schip en bemanning. Het schip is volledig gecertificeerd voor de zeevaart terwijl haar bemanning professionals zijn met jarenlange zee-zeilervaring. Dit geeft u de garantie dat alles in het werk gesteld is om een veilige en behouden vaart mogelijk te maken. Voor iedere afvaart houdt de schipper de zogenaamde 'Safety Drill' met de opvarenden en deelt eventuele bijzonderheden voor de reis mee. Alle opvarenden dienen, voor de algemene veiligheid, zijn aanwijzingen en instructies strikt te volgen. Naast andere instructies is iedere opvarende aan dek tijdens de vaart verplicht een reddingsvest te dragen.